Respostas

2013-11-26T09:54:35-02:00
A) 90/3,6 = 25 m/s
b) 20*3,6 = 72 km/h
c) 1h = 60 min = 3600 s
d)60 min ----3600s
    x            4200s
    x= 70 min.

2013-11-26T10:03:50-02:00
A) 90 km/h =  \frac{90}{3,6}  =  25 m/s

b) 20 m/s  =  20 x 3,6  = 72 km/h

c) 1 hora =              1 mim --------- 60 s
                              60 mim -------- x s
                             x = 60 x 60 = 3600 s


d) 4200 s =   60 s ------- 1 min
                  4200 -------- x min
             x =    \frac{4200}{60}  = 70 min.