Respostas

2014-03-23T08:45:07-03:00
Luciano percorreu no total 1210 quilómetros. 
Quantos quilómetros percorreu de aeroplano? 
7/11 dos 1210. Então 7/11 x 1210 = 770 Km 

Quantos faltavam percorrer depois destes? 
1210 - 770 = 440 Km 

Sabemos que destes 440 Km, 2/5 foram de trem. Quantos quilómetros andou o Luciano de trem? 

2/5 de 440 km. Entao: 2/5 x 440 = 176 quilómetros 

Quantos faltam agora percorrer? 
440 - 176 = 264 Km 

Sabe-se que destes 264 quilómetros (o novo resto), 3/8 foram andados de automóvel. Quantos quilómetros andou então o Luciano de automóvel? 

3/8 de 264 Km. Isto é: 3/8 x 264 = 99 quilómetros


Quantos faltam agora percorrer?
264 - 99 = 165 Km 

Estes quilómetros são os restantes e portanto correspondem ao número de quilómetros percorridos a cavalo!

R: O Luciano percorreu 165 quilómetros a cavalo. 

Ficou fácil? Qualquer dúvida coloque ! 
Bom trabalho! 
17 4 17